Welk glijmiddel kopen: op waterbasis of op siliconenbasis?

Xman-Store verkoopt twee soorten glijmiddelen, namelijk op waterbasis en op siliconenbasis. Maar welk glijmiddel is nu eigenlijk het beste? Dat hangt er een beetje vanaf waar je naar op zoek bent. Op deze pagina lees je meer over de voordelen van glijmiddel op waterbasis en de voordelen van glijmiddel op siliconenbasis.

 

De voordelen van glijmiddel op waterbasis

Glijmiddel op waterbasis wordt opgenomen door de huid. Dit betekent dat je het niet af hoeft te wassen. Wil je je toch douchen na de seks, dan heb je alleen wat water nodig om het glijmiddel van je huid te verwijderen. Een ander voordeel van glijmiddel op waterbasis is dat je dit glijmiddel op seksspeeltjes kunt gebruiken. Bij glijmiddel op siliconenbasis is dit niet altijd het geval.

De voordelen van glijmiddel op siliconenbasis

Het belangrijkste voordeel van glijmiddel op siliconenbasis, is dat dit glijmiddel niet uitdroogt. Dit komt omdat het glijmiddel niet opgenomen wordt door de huid. Ook voor langere sekssessies is dit glijmiddel uitermate geschikt. Daarnaast kun je dit glijmiddel ook in een vochtige omgeving gebruiken, zoals in de douche, in bad of in een zwembad. Ook dit is een groot voordeel van het glijmiddel.

 

Waterbasis of siliconenbasis?

Welk glijmiddel het beste bij jou past, is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Met bovenstaande informatie is het in ieder geval gemakkelijker om het beste glijmiddel te kopen.