Wat is een vibrator en hoe werkt het?

vibrator

Het is een van de meest gebruikte seksspeeltjes door vrouwen maar ook door mannen: de vibrator. Dit speeltje is inmiddels op talloze plekken te koop zowel online als offline. Maar wat is het eigenlijk? En waarom is de vibrator zo populair?

Genot voor iedereen

vibrator

Vibrators zijn razend populair. Dat heeft alles te maken met het feit dat een vibrator altijd opwindend genot garandeert vanwege zijn trillende kracht. En het grote aanbod zorgt ervoor dat er ingespeeld kan worden op iedere voorkeur en smaak. Zowel op die van vrouwen als mannen, want de vibrator is er voor iedereen.

Wat is het verschil tussen een dildo en een vibrator?

Een vibrator wordt vaak verward met een dildo omdat ze enorm veel op elkaar kunnen lijken. Het voornaamste verschil tussen de twee is dat de vibrator kan trillen en een dildo niet. Verder is de verschijningsvorm van een vibrator heel divers. Een dildo is altijd een min of meer realistische weergave van een echte penis, terwijl een vibrator geen fallusvorm hoeft te hebben.

vibrator

Geschiedenis

De allereerste vibrators werden aan het einde van de 19de eeuw gebruikt door artsen. Destijds was men er namelijk van overtuigd dat vrouwelijke hysterieklachten opgelost konden worden door middel van een orgasme. Fabrikanten van vibrators verlegden echter al snel hun focus van medisch gebruik naar privégebruik toen daar een markt voor bleek te bestaan. Pas in de jaren zestig van de vorige eeuw werd het dankzij de seksuele revolutie een breed geaccepteerd hulpmiddel tussen de lakens.